maanantai 26. kesäkuuta 2017

Olen Suvi, olen herkkuaddikti !

Väkisinkin on viimeaikoina ollut mielessä eri vaihtoehtoja valmennuksista ja ruokavalioista. Vaikka itsellä onkin hyvin tiedossa perusteet terveelliselle ruokavaliolle, -rytmille ja liikunnalle, niin ongelmia tuottaa aina itse toteutus, ja siihen usein tarvitsen apua valmentajalta.


  
Kuvat: tikis.fiAina kun jostain innostun, alan noudattamaan ruokavaliota ja ohjeita lähes 110% ja minulle jopa hymistään, miten tunnollisen uskollinen ruokavaliolleni olen. Alku sokeririippuvuudesta pääsemisen jälkeen on aina helppo.. mutta alkuinnostuksen jälkeen tulee aina taantuma ja motivaatiota täytyy etsiä jostakin. Tässä vaiheessa yleensä saatan alkaa vähän repsuilemaan ja lipsumaan.. Saatan treenata vasta huomenna, vaikka pitäisi tänään.. Saatan ottaa kylässä yhden pullan tai keksin.. ja sen jälkeen ruokavalio on tuhoon tuomittu. Syön illalla kotonakin "ihan vain yhden keksin.. otinhan sellaisen päivälläkin". Ja siitä alkaa taas laihduttamisen ja herkuttelun kierre. ARGH!

Olen Suvi, olen herkkuaddikti.

Moni ruokavalio ja laihdutusyritys on minulla kaatunut siihen, että on ollut juhlat, käynti kylässä tai jokin muu syy siihen, että "syön kakkupalan/karkin tms ihan vain tämän yhden kerran".. Se ei jää siihen. Miksi se ei jää? Siihen en tiedä syytä.. Mutta se tuntuu kuin olisi alkoholisti, joka on pitkään kuivilla ja kun kerran pääsee viinan makuun, niin se on menoa taas! En ole, enkä ole ollut alkoholisti tai riippuvainen mihinkään muuhun, mutta voisin olettaa että se tuntuu samalta. Herkut on minun heikkouteni. Kunpa vaan osaisi joka kerta sanoa "EI" karkkihyllyllä notkuville karkkipusseille, kylässä  ja juhlissa notkuville herkkupöydille ja nälkäisenä tuleville mieliteoille. Tätä on vielä harjoiteltava pitkään.


Ostin Fitfarmin Superdieetti Simplen (laihdu ilman liikuntaa) tuossa kevättalvella ja sain sillä 6kg pois ja hyvän boostin laihdutukselle. Sitten tuli dieetin cheatmeal, joka venyi cheatdayn kautta cheatweekendiksi. :D Ja sitten tais olla jo cheatweek. Huoh, että sellasta. Mitenkän tämmösessäkin osaisi pitää pään kylmänä ja homma jatkuis heti cheatmealin jälkeen samalla draivilla kuin aikaisemmin? Apua! Mulla on ollut ihan sama ongelma jo monta vuotta. Kerran kun erehtyy syömään ohi ruokavalion, sillä samalla sekunnilla homma lähtee holtittomaan hätälaskuun keskelle autiomaata ja rysähtää heti ekaan näkyvissä olevaan palmuun! 

Ja kuten arvaten, kaikki 6kg ja pari extraa tuli takaisin. Nyt en voi kun ihmetellä, miten oon aiemmin onnistunut laihduttamaan ja saamaan sellasen kropan, johon salaa olin jo melkoisen tyytyväinen..


Kuva: tikis.fi


Otin uuden superdieetin testiin 4vkoa sitten. Olihan se vähän erilainen kuin entinen, jonka mukaan menin joskus aikaa ennen vauvaa, raskautta ja personal traineria. Tuolla ne ohjeet on koneella nyt vko 4 menossa, mutta taisin pari päivää syödä sen mukaan, kunnes tuli M:n yksvee juhlat ja piti alkaa leipoa. Olisikohan ollut viisasta vaan tilata kakut ja herkut valmiina? Olla maistamatta ollenkaan ja syödä itse ruokavalion mukaan muilta piilossa, että välttyy arvostelevilta katseilta? Varmaan olisi. :D 

Pitäisiköhän NYT lopettaa tämä itsesäälissä kieriskely, jossittellu ja tilanteesta masentuminen, ja alkaa tehdä asialle oikeesti jotakin.. eikä vaan puhua, että PITÄISI... Jep. Laitoin just äsken mun entiselle pt:lle viestiä, että nyt on hätä, paniikki! Oottelen viestiä takaisin ja katsotaan saadaanko tehtyä mulle jotain.. vai oonko jo ihan menetetty tapaus. Jännittää. Pelottaa. Voiko perääntyä? EI. Nyt loppu tekosyyt. ;D Kuinkakohan pitkäks aikaa..?  en suinkaan ole yhtään skeptinen itseäni kohtaan..:D

Palataan asiaan. Toivottavasti pian!1 kommentti:

  1. Sokeriaddicti täälä päivää. I feel you. Lukuisia kertoja oon ollu 3kk, 8kk, 6kk..herkkulakossa, jonka jälkeen homma on taas karannu käsistä. Kolisuttelen, kuin narkomaani kaappien ovia pahimmissa viekkareissa, kun täytyisi saada päivän annos. Joka dieetin jälkeen kaikki kiöot takaisin puolessa vuodessa + pari extraa. Tosin itse treenaan aktiivisesti ja olen tyytyväinen kroppaani kutskuinkin koossa kuin koossa, mutta typeräähän tuo vatkaaminen on.

    Nyt viimeisin herkkulakko päättyi karvan vajaa kk sitten ja toistaiseksi homma on pysynyt hanskassa. Olen herkutellut oikeastaan säälittävän vähän, mutta juurikin siksi että pelkään sen lähtevän taas käsistä. Toki normaalia ruokaakin on nyt niin runsaasti ruokavaliossa, että itse mielitekoja ei juurikaan ole ollut. Tapoin ne kokonaan lakon aikana enkä ole onnistunut herättämään niitä henkiin ja pyrin siihen etten onnistuisikaan.

    Ehkä sulle sitten sopisi kerran viikkoon herkkupäivä, kuin totaali kielto? Syöt yhtenä päivänä sen verran herkkuja kuin mielit ja teet päätöksen, että muulloin ei. :) Tsemppiä. Tiedän hiton hyvin minkä asian kanssa takkuat!

    VastaaPoista