maanantai 8. elokuuta 2016

Vuoden takaa: Perunan nostoa ja päänsärkyä (SYYSKUU 2015)

Syyskuussa vuosi sitten olin jättänyt julkaisematta muutamia tekstejä. Löysin ne tänään luonnoksina, kun tulin tsekkaamaan blogitilanteen sillä ajatuksella, että alkaisin taas kirjoitella.

Aamulla heräsin 7 jälkeen ja menin keittämään kahvia.. Kävin vessassa ja vaa'alla. Kömmin miehen viereen takaisin ja näppäilin puhelinta. Selasin instagramit ja facebookit. Ei mitään uutta. Nukahdin.

Isä soittaa vartin yli 12, että hän testasi vehkeitä ja on hillunut puolikkaan perunapellon yksin ylös.. On nyt välikahvilla ja pyysi, josko mentäisiin kaveriksi nostamaan loput. Nousin ylös, kävin vessassa ja menin vaa'alle. Vaaka näytti 1,3kg vähemmän kuin 5h aiemmin. Hupsista. Nappasin jääkaapista aamupalarahkat itselle ja miehelle, sekä mehukeittopurkin. Koppasin kouraani aamupillerit ja lähdettiin porukoille. Vedettiin rahkat ja kahvit naamariin ja suunnattiin perunapeltoon.

Perunoita nostellessa sattui aivan kamalasti alaselkään ja päähän. Tuntui että silmät palaa päähän. Kuumetta ei ollut, mutta todella heikko ja hutera olo. Join useamman lasin vettä ja otin buranaa. Vähän helpotti. Pari tuntia nostettiin perunaa ja sitten mentiinkin jo kotiin. Päänsärky oli lakannut. 

Jomottava jyskytys päässä kuitenkin alkoi myöhemmin päivällä uudelleen. Mikähän lie nyt kiusaa. Toivottavasti en nyt vaan olis kipeäksi tulossa :( 

Tulipahan nukuttua vähän univelkoja :) "

Myöhemmin selvisi syy.. Meille oli tulossa vauva ;)
Vauva oli pitkään ja hartaasti toivottu.. Tässä projektin aikana oltiin sillä mielellä, että tulee jos on tullakseen, ei aleta estelemään ;D Perheenlisäyksestä oltiin haaveiltu jo useampi vuosi, mutta ilmeisesti minun ylipaino ja huonot elämäntavat oli sen esteenä. Nyt sitten tärppäs! :) Alkuun kyllä pohdiskelin, että olisihan tämä voinut nyt vähän odottaa, että ollaan ihannepainossa tms, ettei projekti jää kesken.. Mutta vauva oli niin toivottu, että ajatus meni äkkiä ohi :) Ehtii sitä laihtua myöhemminkin..

Alkuraskaudessa minulla oli heikotusta, huimausta, hirveää päänsärkyä ja iskias alko vaivaamaan rv14 eteenpäin. Syyskuussa loppui salilla käynti kun hyvä että pääsin kävelemällä eteenpäin.. Olin töistäkin muutaman kk sairaslomalla sen takia. Lenkkeilyä pystyi rajoitetusti harrastamaan kevesti, mutta kaikki muu raskaampi liikunta jäi. Loppua kohden vaivat hävisi ja kävin töissäkin vielä ennen äitiyslomalle jääntiä. Huhtikuussa jäin äitiyslomalle ja toukokuun 25. syntyi meidän esikoispoika! <3

Salikortin jätin jäähtymään hetkeksi, mutta otin sen nyt taas käyttöön. Poika on 10vkoa ja odottelen jälkitarkastuksesta lupaa alkaa taas treenata! Vaunulenkeillä on käyty siitä asti kun vauva sai neuvolasta luvan ulkoiluun :) Hirmuinen himo salille ja treenaamiseen on kehittynyt tästä syksyä kohden. Vauva-arki on ihanaa, mutta tunnin-pari treenibreikki ei ole kyllä yhtään pahitteeksi silloin  tällöin. Jaksaa taas ihan eri tavalla olla vauvan kanssa! :)

Tällaista tänne tälläkertaa , jatketaanpa harjotuksia.. kohti seuraavaa tavoitetta:
Raskauskiloja kertyi enemmän kuin olisi saanut tai tarvinnut, mutta eiköhän nekin tästä pikkuhiljaa taas ala sulamaan. Terhin kanssa mahdollisesti jatketaan taas projektia, vielä vähän hommat auki, mutta ollaan kuulolla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti