torstai 4. joulukuuta 2014

Jouluinen sisustus

Jouluna moni haluaa sisustaa kotinsa jouluiseen teemaan sopivaksi, tunnelman luomiseksi. Itse aloitan joulusisustamisen yleensä aina kovin aikaisin. Tänä vuonna marraskuun lopulla kaivoin jo kaikki punaiset koriste-esineet, vaihdoin verhot, matot, sisustustyynyt yms kaapista esille. Joulukuusen laitan yleensä vasta juuri ennen joulua, sillä meillä on ollut tapana hakea oikea kuusi omasta metsästä.

Tässä esittelen hieman omaa joulusisustustani.
Yleensä joulusisustus ei pääse olohuonetta ja keittiötä pidemmälle, sillä minusta on turhaa laittaa sitä esimerkiksi makuuhuoneeseen tai wc:hen. Sen sijaan kuitenkin vaihtelen muidenkin huoneiden värejä aina aikakausittain. Talvella makuuhuoneeseen laitan tummempia tekstiilejä, kynttilöitä ja valoja. Myös wc ja saunakamari saavat valoa ankeuteen kynttilöistä ja valoista, sekä sisustus väri vaihtuu yleensä aina talvella ja kesällä erilaisiksi. Joskus useammin, jos joku uusi esine, pyyhkeitä tms löytyy, joiden väri miellyttää. Sisustusasioissa olen aika ronkeli - niinkun kaikessa muussakin oikestaan ;)




Tässä on keittiö jouluasussa. Vallilan ihanat punaiset mandariiniverhot on koko keittiön suosikkijouluasuste. Valkoista, hopeaa ja punaista löytyy.




Pöydällä kynttiläsomiste Ikean kynttilöistä ja lautasesta. Jotenkin tämä punainen-valkoinen on niin minun mieleeni. Itse tykkään tosi paljon. 





Sivupöydällekin olen yrittänyt laittaa jotain samaa linjaa edustavaa. Omatekemässä viinipullotelineessä on punainen rusetti, kuten ovien vetimissä. Partyliten kynttiläsomisteessa on sisällä punaisia pieniä joulupalloja. 




Vielä lähikuvaa verhoista ja ikkunalla olevista esineistä.




Toisella keittiön ikkunalla on timanttiset kynttiläpurkit, jotka ostettu Pentikiltä. Nuita timantteja tykkään ripotella aina vähän joka paikkaan. ;)




Samalla ikkunalla myös punainen purkki, josta pilkistää kolme karkkisauvaa. Nekin Pentikiltä.





Seppälästä löyty tuollaiset ihanat helmitohvelit. Niin lämpimät ja pehmoiset! Kun ne eivät ole jalassa, niin ne toimittavat kotona sillä välin muuta virkaa sisustusesineenä. Yleensä pidän niitä sohvan edessä, lyhdyn vieressä tai muulla näkyvällä paikalla. Kuvauksen ajaksi pimeässä täytyi ottaa ne sohvaan, kun ei meinannut muuten kuvaa saada.




Olohuoneen tyynynpäälliset jatkaa keittiön ihanaa punainen-valkoinen -linjaa. Tuossakin punainen ihana mandariinikuosi Vallilalta. Kokonaisesta olohuoneesta ei tullutkaan otettua kuva, mutta laitan kun saan otettua. 




Olohuoneen sohvan vastapäätä olevalla seinustalla on tv-taso ja ikkuna, jotka on vuorattu ihanilla valkoisilla sisustusesineillä. En koskaan osaa päättää mitä näistä laittaisin milloinkin, niin olen tuupannut ne aina kerralla. Toistan varmaankin itseäni, mutta rakastan kynttilöitä ja lyhtyjä!




Lähikuvaa ikkunan lyhdyistä, ja Pentikin poro. Nuihin poroihin olen myös haksahtanut, ja aina Pentikillä käydessä niitä pitää ostaa lisää. :D





Ja mitäs muutakaan olohuoneen kuoramalavapöydältä löytyykään, kuin kynttilöitä? ;)


Mitä pidät tästä?
Millainen on sinun mielestä hyvä joulusisustus?
Millainen joulusisustus sinun kotonasi on? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti