maanantai 8. joulukuuta 2014

Nailfixiä

Tein itselleni lauantaina huollon omiin kynsiin. Minulla ei ole tippejä kynsien jatkeina, vaan laitan geelit ja koristeet aina ihan omalle luonnonkynnelle. Jos kuitenkin joskus oma kynsi katkeaa tai tapahtuu muuta damagee, niin tippiliimana ehdoton on Nailfixin sudillinen tippiliima. Paremmasta en tiedä, ja olen käyttänyt ja kokeillut vaikka millaisia liimoja. Itse tilasin tuota liimaa juuri lisää. Pysyvyys on todella hyvä, liima kuivuu tipin alle nopeasti ja sudilla on helppo levittää liimaa tarkasti. Minulla ei ole kertaakaan tippi irronnut, kun olen tätä käyttänyt. Kynnet pysyy kun, no - liimattu :D Kannattaa kokeilla!




Nämä ovat eniten käytössä olevat geelini, ja niitä käytin myös tehdessäni huollon.



Siitä löytyy vasemmalta alkaen ihanan Nailfix-tuoteperheen cover pink uv builder geeliultra white uv builder geeli ja niiden päällä pullossa uv bonding geeli. Isommat purkit on Nail Creation -sarjan flexi gloss ja clear builder geeli. Niitä saa vain Kinnuselta, jos on käynyt siellä koulutukset. Niitä en siksi linkitä. Jos joku kuitenkin niistä kiinnostuu, kerron mielelläni lisää!

Nailfixin bonding geeli on mielestäni ihan huippukeksintö. Tykkään, kun tuote on pullossa ja siinä on sivellin, joten se on helppo levittää. Minulla on ollut aikaisemmin käytössä NC:n bace geeli, mutta se on paksumpaa kuin tuo bonding ja levittyykin huonommin. Tuo Nailfixin bonding on kuitenkin sen verran juoksevaa, että herkästi valahtaa kynsinauhoille ja sormille, joten sitä on laitettava aina tosi tarkasti ja vähän kerrallaan. 

Yleensä aloitan huollon tekemisen entisen massan viilaamisen yms jälkeen sillä, että levitän koko kynnelle Cesarsin Nail Prepin. Sen jälkeen korjailen huollon yhteydessä tulleita entisen geelin rajoja näkymättömäksi Lift Exillä , ja siihen päälle laitan Primerin omalle kynnelle kasvurajaan. Entisen geelin päälle primeria ei tarvitse laittaa. Primerin kuivuttua, levitän sen päälle blonding geelin ja kovetan uunissa. Käsittääkseni tuo bonding geeli ei edes tarvitsisi primeriä alleen, mutta minä olen sen aina laittanut, enkä ole huomannut sen olevan huonompi juttu. Cesarsin ohjeissa tälle bondingille kuitenkin kehotetaan pohjustamaan kynsi oman sarjan blue scrubilla, jota minulla ei ole käytössä. Olen korvannut sen nail prepillä ja primerillä, jotka löytyy pakista jo entuudestaan. Jos siis omistaa blue scrubin, niin nail prepiä ja primeriä ei välttämättä ohjeiden mukaan edes tarvitse. :)

Kovetettuani bonding geelin uunissa, laitan päälle suoraan cover pinkin, joka on mielestäni paras tuote näistä peittävistä cover/camouflage -tuotteista. Väri on juuri sopiva, ainakin omalle iholleni/kynnelleni , ja se näyttää luonnolliselta. Olen kokeillut monia samankaltaisia geelejä, mutta useimmat ovat olleet liian vaaleita tai liian tummia, tai sitten en muuten vain ole pitänyt tuotteesta. Tästä tuoteperheestä löytyy siis suosikkini myös covering-tekniikkaan. :)


 


Cover pinkin jälkeen yleensä pyyhin tahman pois ensimmäistä kertaa. Tämän jälkeen viilaan kynsien reunat siisteiksi ja tarkistan, ettei geeliä ole valunut mistään kohtaa kynsinauhoille tai kynnen reunoilta yli. Viilalla valumat on helppo korjata vielä tässä vaiheessa. Samalla viilaan myös kynnen kärjet lopulliseen muotoonsa ja buffaan kynnen pinnan karheaksi, jotta reunojen siistimisestä tulleet viilan jäljet eivät näy rumasti. 




Buffaamiseenkin maailman paras työkalu löytyy yllätys,yllätys Nailfixiltä. Nailfixin blokkiviila niin syötävän suloisen värinenkin, että passaa minun kynsipakkiin oikein mieluusti. Plussaa se saa myös muodosta, jota on helppo käsitellä ja on käytännöllinen, sekä tehoa siinä riittää moneen buffauskertaan!




Seuraavaksi vuorossa on kärjen värittäminen, ja sen teen Nailfixin Ultra Whitellä. Pidän tuosta sävystä, koska se ei ole niin kirkaan valkoinen kuin esim Nail Creationin Ultra French geeli. Yleensä nuo White Builderit onkin enemmän luonnollisen valkoisen värisiä, kuin ihan kirkkaan valkosia. Jos puolestaan haluaisin ihan kirkkaan valkoisen, käytän NC:n Ultra French geeliä, mutta näihin kynsiin tuli nyt tuo Builder. Nailfixin Ultra White Builder on myös enemmän peittävämpi, koska on myös jäykempi kuin Ultra French White:t, joten siksi myös helpommin työstettävä. Usein Ultra French Whitet on aika liuruja, ja niitä saa laittaa useamman kerroksen, tai työstää samaa kerrosta paljon pidempään kuin Builderia. 

Selvennykseksi vielä...
Ultra  French = ohut, ranskalaisen kärjen tekemiseen jo rakennetulle kynnelle
Ultra White Builder / White Builder = voi rakentaa kärjen muotin päälle tai rakentaa kynnen tipin päälle tai käyttää samoin kuin Ultra Frenchiä

Kärjen muotoilen haluamani laiseksi siveltimen ja cleanserin avulla, ja kovetan taas uunissa. Tässäkin välissä yleensä pyyhkäisen tahman pois, ELLEN laita sitten vielä jotain glitteriä tai muita koristeita, jotka tulisi tähän väliin. Silloin laittaisin siihen kohtaan kirkasta geeliä, johon koristeita haluan, laitan koristeet ja kovetan, jonka jälkeen Flexi Gloss niiden päälle , uuniin ja sitten vasta tahman pyyhkäisy. Näissä kynsissä kuitenkin pyyhkäisin tahman pois jo nyt. Viilaus ja buffaus tietenkin luonnollisesti sen jälkeen, ennen uuden geelin levitystä.

Kynnen rakensin Nail Creationin Builder Clearilla, joka on siis täysin kirkas rakennegeeli, ilman mitään taittoa. Näitä löytyy usein pinkkiin tai siniseen taittavaa, mutta tämä ei taita mihinkään sävyyn. Tykkään eniten tästä ihan kirkkaasta, koska alla käytän aina Cover Pinkiä. Tämä kirkas on myös sen verran juokseva, että levittyy tasaisesti ja pinta jää aina tosi kivasti sileäksi. Verraten vaikka  Nailfixin builder cleariin, joka se on tosi jäykkää. Vähemmän kynsiä tehneille se jäykempi on kyllä parempi vaihtoehto, sillä aikaa kynnen työstämiseen jää enemmän kun geeli ei heti ole valumassa itsestään paikalleen, vaan pitää aika hyvin muotonsa. Minä tykkään vähän enemmän juoksevimmista, koska olen jo sen verran kynsiä tehnyt että se muoto tulee sieltä oikeastaan jo ihan itsestään. 

Kun kynnen muoto on valmis, käytän uunissa ja pyyhin tahman. Viilaan kynnen reunat taas siisteiksi ja buffaan. Tässä vaiheessa teen yleensä maalaukset, ja muut koristukset jotka haluan näkyvän edellisten koristeiden päällä. Usein laitan tähän väliin vain ne maalaukset. Maalausten päälle todella ohut kerros Nail Creationin Flexi Gloss geeliä ja sitten uunitus. Tuo Flexi Gloss on Nail Creationin ohuin geeli, ja se on myös hyvin joustava. Minä teen paljon töitä käsillä, joten kynnet ei saa katketa pienestä kolhusta tai paineesta - siksi valintani on Flexi Gloss. Ostin sitä kerran huvikseni kokeiluun, mutta tuonne pakkiin se jäikin sitten ottamaan pysyvästi paikkansa. :)

Jos haluan laittaa timantteja (tietenkin haluan) , niin tässä vaiheessa laitan uunissa käyneelle pinnalle (tahmaa ei siis pyyhitä) Flexi Gloss geeliä kohtiin, joihin timantit haluan. Laitan timantit kiinni geelin avulla dotting toolilla tai siveltimellä, ja käytän uunissa kun timantit on kohdallaan. Taaskaan en pyyhi tahmaa pois, vaan levitän top coatin tai päällysgeelin tahmaisen kerroksen päälle ja uunitan. 

Joskus jos jostain syystä joudun pyyhkäisemään tahman pois ja viilaamaan ennen timantteja ja topcoatia, niin sen voi hyvin levittää myös karhennetulle pinnalle. Uv top coatia ei kannata laittaa karhentamattomalle pinnalle josta on tahma pyyhitty, sillä olen huomannut että siitä se alkaa jonkin ajan päästä lähtemään liuskoina pois. 

Itse en koskaan laita geeliä timanttien päälle, koska ne menettää minun mielestä silloin heti säihkeensä ja ihan sama laittoiko niitä timantteja sitten ollenkaan. Minulla timantit pysyy mukana tallilla ja töissä ja menossa ja meiningissä, vaikka kiinnitän timantit pelkästään alapuolelta geelillä ja vielä uudella kerroksella "valaen" ne kiinni kynteen. 



Tässä käyttämäni koristeet näihin kynsiin. Nämä on aika usein pöydällä kun teen kynsiä, niillä keksii kyllä aina jotain uutta. Nail Creationin Elegance helmiäshohtoinen kimallepäällyslakka, Konadin hopeaglitter koristelulakka (johon olen itse lisännyt enemmän hopeaa glitteriä) , Art Clubin valkoinen koristelulakka ja kahden kokoisia Swarovskin kristalleja.


 



Tällaiset niistä sitten tuli. <3

Nailfix-tuotteiden esittely ja linkittäminen ei muuten sitten ollut mikään "maksettu mainos", halusin vain vähän samalla esitellä suosikkituotteitani ja kertoa, miten tällaisia ihania kynsiä saa tehtyä helpostit ;)

2 kommenttia:

  1. Todella kauniit kynnet! Voi kumpa osaisi itsekin tehdä tuollaisia :) Tuli ihan ikävä omia rakennekynsiaikoja!

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista